Hanuš Lamr nominován na cenu Czech Grand Design 2019

Datum: 20.02.2020
Praha 20. února 2020 (PROTEXT) - Hanuš Lamr byl se svou kolekcí Lust for Eden nominován na cenu Designér šperku roku v rámci ceny Czech Grand Design 2019 Šperkař, designér a sochař Hanuš Lamr představil na prestižní přehlídce designu Designblok 2019 atypickou instalaci nové...
Praha 20. února 2020 (PROTEXT) - Hanuš Lamr byl se svou kolekcí Lust for Eden nominován na cenu Designér šperku roku v rámci ceny Czech Grand Design 2019 Šperkař, designér a sochař Hanuš Lamr představil na prestižní přehlídce designu Designblok 2019 atypickou instalaci nové kolekce Lust for Eden, v níž klade velký důraz nejen na šperky, ale také na umělecké objekty. K odlití jednoho z ikonických symbolů ráje do bronzu inspiroval Hanuše nález granátového jablka na dovolené před několika lety. Jablko ho zaujalo tím, že naprosto nesplňovalo požadavky na dokonalost – bylo už puklé a černé. To ho přimělo k zamyšlení právě nad objektivitou dokonalosti, po které podvědomě neustále toužíme, ale každý ji vnímáme jinak. Tento nález tak můžeme symbolicky považovat za prvotní myšlenku nové kolekce a také instalace na Designbloku 2019. „Soustředili jsme se na člověka, na nás. Každý den jsme se uzavírali do sebe a přemýšleli o tom, co nás pohání jít životem. Šperky, a především objekty ze stejnojmenné kolekce jsou raw, tedy záměrně nedokonalé, stejně jako jsme i my sami. Jsou to rostliny a plody z naší pozemské zahrady Eden. Krása totiž nespočívá v dokonalosti, ale životě samém, od mládí do stáří. Proto jsou mé rostliny a ovoce popraskané nebo odkvetlé, a přesto díky bronzové proměně krásné,“ říká Hanuš Lamr. O tom, zda právě Hanušova kolekce Lust for Eden získá prestižní ocenění, se rozhodne na slavnostním vyhlášení 24. března. http://www.hanuslamr.cz HANUŠ LAMR Designér a tvůrce osobitých šperků Hanuš Lamr (1976) je absolventem Ateliéru sochařství kovu a šperku pod vedením V. K. Nováka na pražské VŠUP. Absolvoval profesní stáže v Izraeli a v Německu, v současnosti žije a tvoří v Praze. Jeho dílo je zastoupeno v mnoha sbírkách soukromých sběratelů i kulturních institucí, např. v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze. V roce 2011 byl osloven Ministerstvem zahraničních věcí ČR a vytvořil speciální brož pro Madeleine Albright. V roce 2014 představil Lamr svou práci na prestižním veletrhu luxusních šperků a hodinářství Inhorgenta v Mnichově. U příležitosti 200. výročí založení Národního muzea a jeho znovuotevření po náročné opravě a zároveň 100. výročí založení Československé republiky vytvořil v roce 2018 pro tuto prestižní instituci diadém s názvem Sbírka. Dílo bylo k vidění na zdejší mimořádné výstavě 2 x 100, představující veřejnosti 200 nejvýznamnějších a nejzajímavějších sbírkových předmětů. Po jejím skončení se stalo součástí stálých sbírek Národního muzea. Této cti se Hanuši Lamrovi dostalo jako prvnímu žijícímu umělci. Kontakt pro média: Mariana Pohlová PR & media manager E-mail: pohlova@m-communication.cz FCB, IG, LNKDN, T
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.