Vyhrát nebo zemřít. To je tip na dobré čtení i vánoční dárek

Datum: 06.12.2019
Praha 6. prosince 2019 (PROTEXT) - Loni před vánočními svátky rozvířila sportovní i literární vody kniha Vyhrát nebo zemřít, která ihned po svém uvedení na trh oslovila tisíce čtenářů. A žádného z nich nenechala chladným. Jak by ne, vždyť popisuje autentický osud člověka...
Praha 6. prosince 2019 (PROTEXT) - Loni před vánočními svátky rozvířila sportovní i literární vody kniha Vyhrát nebo zemřít, která ihned po svém uvedení na trh oslovila tisíce čtenářů. A žádného z nich nenechala chladným. Jak by ne, vždyť popisuje autentický osud člověka balancujícího na hranici života a smrti. Příběh navíc vypráví ten, který ho sám prožil, profesionální kulturista Petr "PeVan" Vaniš, národností první Čech startující na nejprestižnější světové soutěži Mr. Olympia v Las Vegas. "Když jsem loni po křtu knihu podepisoval, zjistil jsem, že si můj příběh nekupují jen lidé z prostředí kulturistiky, zaujal i spoustu lidí, kteří cvičí jen tak pro sebe anebo cvičí jejich děti, a právě pro ně knížku kupovali," připomněl PeVan loňský křest své knihy. Kritický čtenář, který počítá s klasickým vyvrcholením thrilleru, snad přijme s nadhledem, že se tentokrát dočká dobrého konce - hlavní hrdina přežije a vzápětí aktivně vytáhne do boje proti zlu, v tomto případě ztělesněném dopingem. Inu, někdy i příběhy z reálného života končí happy-endem. "Sám jsem naštěstí zjistil, že existuje i jinej život než jen kulturistika. Mějte vůli a jděte si za svým snem, ale v prvním řadě myslete na svoje zdraví, bez toho se nikam nedostanete." Tak se uzavírá kniha Vyhrát nebo zemřít, ovšem životní příběh Petra Vaniše pokračuje dál. Dřív PeVan toužil po slávě a absolutním úspěchu za každou cenu, a proto neváhal pro zvýšení výkonnosti sáhnout i k zakázaným látkám. Doping mu sportovní sny pomohl naplnit, jenže ho záhy srazil na samotné dno, a slavný sportovec se podíval do tváře smrti. V tu chvíli PeVan pochopil, že život nejsou jen světla ramp a honba za vavříny, jinými slovy, všechna sláva - polní tráva. Uvědomil si, že existují vyšší a trvalejší hodnoty a rozhodl se bojovat za to, aby mladí sportovci už nesešli ze správné cesty. Zvlášť když je ohrožuje zdánlivě nevinná činnost - jejich milované cvičení. Kulturistika a fitness je smutnou královnou dopingových skandálů. S danou statistikou souvisejí i další otřesné skutečnosti, totiž že se v tomto odvětví sportu vyskytuje doping v obrovském rozsahu i na kondiční úrovni, a dokonce mezi mladými, často "náctiletými" nadšenci. A to chce Petr Vaniš změnit. Jako trenér připravuje zájemce o kulturistiku a fitness zejména ve věku teenagerů, kterým vštěpuje zásady čistoty sportu a fair play, pořádá osvětové besedy a také organizuje mezinárodní soutěž s názvem PeVan Clean Cup. Kniha Vyhrát nebo zemřít je stále v prodeji. PeVanův strhující příběh zasahuje širokou veřejnost a čtenáře všech generací. "Při křtu byla také početná skupina těch, kteří sháněli nějaký vhodný vánoční dárek, přeci jen u nás knížky pořád patří mezi nejčastější dary pro naše blízké," těší legendárního kulturistu. Kontakt: Fitness centrum PeVan Gym Sedlecká 570 (u KDS) 264 01 Sedlčany www.pevangym.cz, www.petrvanis.cz, facebook.com/pevangym
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.