Do Prahy a Brna míří ceněná islandská spisovatelka Audur Ava Ólafsdóttir

Datum: 23.10.2019
Praha 23. října 2019 (PROTEXT) - Od 29. října do 6. listopadu pořádá Skandinávským dům v Praze a Brně desátý ročník festivalu severské kultury Dny Severu. Ten zavede návštěvníky na cesty literární a filmové, ale i na městské výpravy po severských stopách. Hlavním hostem...
Praha 23. října 2019 (PROTEXT) - Od 29. října do 6. listopadu pořádá Skandinávským dům v Praze a Brně desátý ročník festivalu severské kultury Dny Severu. Ten zavede návštěvníky na cesty literární a filmové, ale i na městské výpravy po severských stopách. Hlavním hostem festivalu bude laureátka Ceny Severské rady za literaturu, Islanďanka Audur Ava Ólafsdóttir. Kolik kilometrů je třeba urazit, abychom našli štěstí? Kde se v nás bere nutkání hodit za hlavu starý život a vyrazit hledat nové cesty? Tyto otázky zaznívají v tvorbě jedné z nejoceňovanějších islandských spisovatelek Audur Avy Ólafsdóttir. Diváci se s autorkou románu Výhonek osmilisté růže mohou potkat 30. října na besedě v Moravské zemské knihovně v Brně, o den později pak Ólafsdóttir vystoupí v pražském centru DOX spolu s dánskou spisovatelkou a blogerkou Andreou Hejlskov. Součástí festivalu budou také filmová promítání: v pražském kině Evald bude uvedena komediální roadmovie Miky Kaurismäkiho Cesta na sever či dobrodružný snímek Stopař, jenž se zapsal do dějin coby první film natočený v sámském znění. V Brně zase dojde na dánské drama Spi, děťátko, spi. Návštěvníci festivalu se také mohou vydat do ulic objevovat kousky severu s pomocí zkušených průvodců. Prahou budeme putovat za odkazem finského bohémského básníka Penttiho Saarikoskiho a Brno odhalí celou paletu otisků severské kultury - ať už ve stavbách Theofila von Hansena a Otto Eislera, či v díle Rudolfa Těsnohlídka. Podrobný program naleznete na www.skandinavskydum.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.