Vítejte v těžkých časech!

Datum: 18.10.2018
Praha 18. října 2018 (PROTEXT) - Před deseti lety zahájilo Centrum současného umění DOX svou činnost výstavou s názvem Vítejte v kapitalismu. Dnes vítá publikum do "těžkých časů". Výstava Vítejte v těžkých časech, jejíž koncept pro Centrum DOX připravil designér,...
Praha 18. října 2018 (PROTEXT) - Před deseti lety zahájilo Centrum současného umění DOX svou činnost výstavou s názvem Vítejte v kapitalismu. Dnes vítá publikum do "těžkých časů". Výstava Vítejte v těžkých časech, jejíž koncept pro Centrum DOX připravil designér, umělec a kurátor Erik Kessels, je interaktivní instalací, která promění prostory galerie v tělocvičnu neklidu. Vzrůstající apatie vůči "problémům velkého světa" je jednou z mnoha věcí, o kterých se nemluví. A důvod proč jsme neteční k tomu, co se kolem nás děje? A/ Přímo se nás to nedotýká. B/ Stejně s tím nemůžeme nic dělat. C/ Už nás nic nepřekvapí. A tak si raději jdeme zacvičit... V interaktivní instalaci na ploše více než 600 m2, kterou pro Centrum DOX připravil uznávaný holandský umělec, kurátor a designér Erik Kessels, se prostor galerie mění na tělocvičnu. Není to ale běžné fitness centrum, kam si chodíme vylepšit fyzičku, "vypnout hlavu" a tak trochu utéct před okolním světem. Není to místo, kde máme "konečně čas věnovat se sami sobě", svému zdraví a vzhledu. Naopak. V tělocvičně "Těžké časy" si návštěvníci mohou zacvičit, ale přitom jsou prostřednictvím uměleckých instalací konfrontováni s problémy, s nimiž se potýká dnešní svět. Společnost rozdělená názory na migraci a terorismus. Populismus a střet ideologií. Média a fake news. Vítejte v těžkých časech. Ve světové premiéře bude na výstavě představen projekt izraelské multimediální umělkyně Elinor Milchan, Lásko, ozvi se, interaktivní instalace Nalevo či napravo kubánsko-amerického umělce Antuana Rodrigueze, jehož kurátorkou je Marisa Caichiolo, nebo soubor soch slovenského umělce Viktora Freša. Název výstavy odkazuje k výstavnímu projektu s názvem Vítejte v kapitalismu!, který Centrum současného umění DOX představilo jako svou vůbec první výstavu v roce 2008, kdy se otevřelo veřejnosti. Dnes, po deseti letech vítá návštěvníky do těžkých časů a dává zároveň příležitost propojit ozdravení těla se zdravou frustrací ducha. "Ve fitness centru Těžké časy dostanou návštěvníci příležitost vypotit svou netečnost a potrénovat si svědomí. Zlepší si fyzičku a možná přitom přijdou i na to, jak vyčistit oceány či zbavit svět chudoby", říká s nadsázkou autor koncepce výstavy Erik Kessels, který je zároveň i autorem některých instalací. Výstava bude v Centru DOX k vidění od 18. 10. do 4. 2. 2018. Kontakt pro média Jan Machonin +420 774716814 e-mail: machonin@dox.cz Centrum současného umění DOX Poupětova 1, 170 00, Praha 7 www.dox.cz Partner výstavy: ZAZ10TS Partneři Centra DOX: Magistrát hlavního města Prahy, Nadační fond Avast, Metrostav, Ministerstvo Kultury ČR, Premiant City Tour s.r.o. Mediální partneři Centra DOX: Hospodářské noviny, RESPEKT, Art & Antiques, Xantypa ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.