Festival Dny Severu prolomí tabu v literatuře a filmu

Datum: 18.10.2018
Praha 18. října 2018 (PROTEXT) - Od 23. října do 1. listopadu proběhne v Praze, Brně a Bratislavě festival severské kultury Dny Severu. Představí témata, o nichž se ve společnosti nemluví. Akci pořádá Skandinávský dům. Festival se věnuje například tabu smrti v dětské...
Praha 18. října 2018 (PROTEXT) - Od 23. října do 1. listopadu proběhne v Praze, Brně a Bratislavě festival severské kultury Dny Severu. Představí témata, o nichž se ve společnosti nemluví. Akci pořádá Skandinávský dům. Festival se věnuje například tabu smrti v dětské literatuře. Pernilla Stalfelt, švédská autorka knihy O smrti smrťoucí, bude diskutovat s Petrou Soukupovou, známou i díky knize Kdo zabil Snížka? Člověk v říši (ne)svobody je název pořadu finského spisovatele Jussiho Valtonena, který se s autorkou Markétou Baňkovou představí v pražském centru DOX. Řeč bude o tom, jak nás ovlivňují moderní technologie či nadnárodní společnosti. Valtonen bude hostem besed též v Brně a Bratislavě. Dny Severu dále nabídnou promítání syrového švédského snímku Něco se musí zlomit o androgynním chlapci. Tématu šikany a schizofrenie se věnuje islandský film Děti. Odlehčenější pohled na tabu přinese finský erotický snímek Sensuela. Program najdete na webu Skandinávského domu. ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.