Tři nejčastější mýty spojené s povinným ručením. Také tomu věříte?

Datum: 22.01.2018
Praha 22. ledna (PROTEXT) - V nejlepším případě na povinném ručení proděláváte a platíte zbytečně draho. V tom horším vás mohou čekat nepříjemnosti jako jsou exekutoři či pokuty. Podívejte se, jestli jste také nenalítly nejčastějším omylům spojeným s povinným ručením. ...
Praha 22. ledna (PROTEXT) - V nejlepším případě na povinném ručení proděláváte a platíte zbytečně draho. V tom horším vás mohou čekat nepříjemnosti jako jsou exekutoři či pokuty. Podívejte se, jestli jste také nenalítly nejčastějším omylům spojeným s povinným ručením. 1. Při prodeji auta moje povinné ručení automaticky zaniká. Pozor, pozor. Povinné ručení při prodeji auta musíte sami vypovědět. Pojišťovna si sama nezjišťuje, zda vozidlo změnilo majitele a pojistné, na které má dle zákony a smlouvy nárok, bude stále vymáhat od vás. Povinné ručení musíte řádně vypovědět na pobočce své pojišťovny a doložit minimálně kopii technického průkazu vozidla, kde je změna majitele uvedena. Teprve poté vám pojišťovna může vrátit nespotřebované pojistné a pojistku ukončit. 2. Přepis auta zařizuje nový majitel, já zařizuji jen prodej. Legislativa v současné chvíli nařizuje, že přepis vozidla by na registru vozidel měli zařídit oba – tedy jak prodávající, tak kupující. Samozřejmě je i možné, že se o přepis vozidla postará pouze jedna strana, ovšem v takovém případě musí mít k dispozici plnou moc sepsanou pro tuto příležitost. My ovšem radíme si přepis řádně pohlídat, může se totiž stát, že k přepisu nedojde a vy o tom ani nebudete vědět. V takovém případě riskujete mnoho. Pokuty, vymáháni neuhrazeného povinného ručení či stíhání za trestnou činnost, kterého se nový majitel s vozidlem může dopustit. Podívejte se i co dělat v případě úmrtí. 3. Pokud vozidlo nevyužívám, není třeba, abych platil povinné ručení. Další velmi častá chyba, které může vést k velkým problémům. I zde platí zlaté pravidlo, že pokud auto nepoužíváte a nechcete platit povinné ručení , musíte odevzdat státní poznávací značky do depozitu. Po odevzdání SPZ na registru vozidel a přijďte na pobočku pojišťovny s technickým průkazem vozidla, kde bude vozidlo označené jako nepoužívané a pojišťovna vám na tomto základě povinné ručení zruší. Především si ale zjistěte, zda za pojištění neplatíte zbytečně mnoho a podívejte se na nabídky všech pojišťoven.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.