Vítěz národního kola European Business Awards 2015-2016

Datum: 04.09.2015
Praha 4. září (PROTEXT) - Česká nanotechnolgická společnost Advanced Materials-JTJ s.r.o. (AMJTJ) byla vybrána jako vítěz národního kola prestižního programu cross-sektorového výběru nejlepších evropských firem European Business Awards 2015 - 2016 (EBA). AMJTJ byla vybrána z...
Praha 4. září (PROTEXT) - Česká nanotechnolgická společnost Advanced Materials-JTJ s.r.o. (AMJTJ) byla vybrána jako vítěz národního kola prestižního programu cross-sektorového výběru nejlepších evropských firem European Business Awards 2015 - 2016 (EBA). AMJTJ byla vybrána z českých inovačních firem, aby reprezentovala naši zemi v celoevropské soutěži o ocenění za Inovace UK Trade &Investment (UKTI Award for Innovation). V národních výběrových kolech, v deseti soutěžních kategoriích, ve 33 zemích Evropy, bylo z více než 32.000 firem vybráno 678 vítězů národních kol http://www.businessawardseurope.com/national-champion/co/Czech%20Republic/2015 Ti se ve svých kategoriích střetnou o získání celoevropského ocenění, které bude vyhlášeno červnu příštího roku. AMJTJ se orientuje na vývoj a využití nanočástic. Realizuje několik inovačních projektů založených na revolučních nanotechnologických řešeních. AMJTJ se účastní v soutěži EBA především s technologií funkčních povrchů FN(R). Základem této technologie je využití speciálních nátěrových hmot Protectam FN(R), které tato společnost vyvinula a vyrábí. S jejich pomocí se na povrchu vytvoří velmi tenká vrstva, která přeměňuje světelnou energii ve velmi účinný čistící efekt. Základem je fyzikálně-chemický jev - fotokatalýza. Povrchy vytvořené nátěry Protectam FN(R) vykazují mimořádnou účinnost, která překonává mnohonásobně všechny obdobné konkurenční výrobky na světovém trhu. Technologie vyvinutá AMJTJ se využívá nejenom pro vytváření samočistících povrchů zdí a střech, ale také jako účinná čistička vzduchu od nebezpečných látek, alergenů, mikroorganismů a zápachu v interiérech budov. Ve zdravotnických zařízeních je tato technologie využívána k vytváření povrchů stěn s permanentní desinfekční a purifikační funkcí a plní významnou roli při omezování vzniku a šíření nozokomiálních infekcí. Natřené plochy slouží jako čistička vzduchu, stejně jako prevence epidemií a infekčních chorob. Technologie funkčních povrchů FN(R) je v současnosti prakticky jediným prostředkem pro účinné a ekonomicky efektivní čištění ovzduší od imisí nebezpečných látek produkovaných spalovacími motory automobilů, topením nebo průmyslovou výrobou. Podrobné informace naleznete na www.fn-nano.com. Druhou zásadní inovací, která vyšla z AMJTJ, je projekt vývoje a výroby zcela nového konstrukčního typu lithiového akumulátoru. ten většinou svých parametrů výrazně převyšuje současné lithiové baterie. Projekt je realizován v rámci společné firmy HE3DA. Ta v příštím roce plánuje zahájení výroby lithiových akumulátorů pro energetiku. Kontakt: Pavel Šefl Advanced Materials-JTJ s.r.o. www.amjtj.com tel.: +420 724 339 369 e-mail: pavel.sefl@advancedmaterials1.com ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.