Prohlášení ČPZP

Datum: 29.01.2015
Praha 29. ledna (PROTEXT) - Česká průmyslová zdravotní pojišťovna se tvrdě ohrazuje proti článku deníku Právo uveřejněném dne 29. ledna 2015 pod titulkem Hluchý syn potřebuje implantát, ale pojišťovna zákrok neplatí. Uvedený článek ČPZP značně dehonestuje a poškozuje,...
Praha 29. ledna (PROTEXT) - Česká průmyslová zdravotní pojišťovna se tvrdě ohrazuje proti článku deníku Právo uveřejněném dne 29. ledna 2015 pod titulkem Hluchý syn potřebuje implantát, ale pojišťovna zákrok neplatí. Uvedený článek ČPZP značně dehonestuje a poškozuje, neboť obsahuje lživé informace, a to již v samotném titulku. ČPZP vždy hájila a hájí zájmy svých pojištěnců a při uzavírání smluv na vysoce specializovanou péči se řídí doporučeními odborné společnosti. Konkrétně implantace kochleárních implantátů je velmi specializovaný zákrok a počty těchto zákroků v rámci celé ČR jsou v jednotkách až desítkách případů za rok. Z toho ČPZP se týkají dva až tři případy ročně, které pojišťovna samozřejmě hradí. Ve zmíněném článku ČPZP nedostala dostatečný prostor k vyjádření, ačkoli autorka článku Stáňa Seďová měla její vyjádření k dispozici, ale použila z něj jen část. V článku tak chyběl zcela zásadní fakt, že ČPZP se daným případem ještě ani nemohla zabývat. Jak byla autorka informována, dosud totiž ČPZP neobdržela žádanku od FN U sv. Anny v Brně a nemohla ji tudíž ani posoudit a spojit se s uvedeným pracovištěm, aby se dohodla na dalším postupu ohledně implantace a úhrady. Je nutné rovněž poukázat na fakt, že neslyšící roční dítě Dominik, jemuž podle Práva lékař údajně doporučil implantát nejlépe do pěti měsíců, je pojištěn u ČPZP teprve od 1. 1. 2015. Informace o jeho dosavadní léčbě a potížích zatím jeho nová pojišťovna nemá k dispozici a snaží se je získat od matky dítěte. Vzhledem k tomu, že článek, jehož první část byla zveřejněna na titulní straně deníku Právo, značně poškozuje ČPZP a její snahu jednat vždy v zájmu svých klientů, žádáme o uveřejnění celého tohoto textu, a to rovněž na titulní straně. Pokud této naší žádosti nebude vyhověno, ČPZP bude své dobré jméno hájit právní cestou. V Ostravě, dne 29.1.2015 Elenka Mazurová, tisková mluvčí ČPZP Kontakt: tel.: +420 599 090 182, gsm: +420 731 334 691 e-mail: elenka.mazurova@cpzp.cz www.cpzp.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.