Nejlepší strategie, jak se vyrovnat s turbulentním obdobím na finančních trzích

Datum: 29.06.2020
Praha 29. června 2020 (PROTEXT) - Nejistota a turbulence k obchodování na finančních trzích nepochybně patří. Naposledy jsme toho byli svědky v čase vrcholící koronakrize. V takové chvíli je třeba zachovat chladnou hlavu a pokusit se přemýšlet co nejracionálněji. Lehce se to...
Praha 29. června 2020 (PROTEXT) - Nejistota a turbulence k obchodování na finančních trzích nepochybně patří. Naposledy jsme toho byli svědky v čase vrcholící koronakrize. V takové chvíli je třeba zachovat chladnou hlavu a pokusit se přemýšlet co nejracionálněji. Lehce se to řekne, hůře se to však dělá. Pokud cítíte, že vás zaplavuje strach a negativní emoce, raději svůj obchodní plán konzultujte s odborníkem. Konzistence v obchodním plánu je pro dlouhodobě profitabilní trading obzvláště důležitá, říká hlavní analytik přední brokerské společnosti XTB Jaroslav Brychta. Představte si obchodníka, který obchoduje bez jakýchkoli pravidel a plánu. Orientuje se jen podle intuice, k obchodním příležitostem přistupuje impulzivně a rozhoduje se podle aktuálního pocitu. Podobná strategie se může krátkodobě vyplatit, zvláště pokud jste nadáni obchodním duchem, ale dlouhodobě tím spíše vaše ziskovost trpí. Proč? „Pokud obchodujete na základě emocí, je vaše vnímavost zastřena a pozornost od tržního vývoje se odvrací. Jste jednoduše příliš zaneprázdněni přemýšlením nad tím, jak reagovat na určitou situaci, namísto toho, abyste rovnou udělali správný krok v souladu s vaší obchodní strategií. Ztrácíte tak drahocenný čas i energii,“ říká hlavní analytik brokerské společnosti XTB Jaroslav Brychta. Když na trh vtrhl koronavirus Jedna věc je dlouhodobá připravenost a konzistence v obchodování, druhá věc jsou nepředpokládané externí vlivy, které jinak stabilními a předvídatelnými hodnotami umí otřást. Pohyby měn a dalších obchodních instrumentů byly během koronavirové krize prudké a nečekané, trh zažíval extrémní volatilitu. V takovém případě je nutné vzít v potaz i aktuální vývoj a vnější faktory. „Zpočátku krize bylo důležité zareagovat na aktuální situaci kroky, které minimalizovaly riziko zbytečné ztráty. V čase neočekávaných událostí je důležité zůstat zaměřený na obchodní plán, který si vyberete. Jakmile váš plán správně aplikujete do aktuálního prostředí, získáte zpět pocit jistoty a kontroly. Tím se do vašeho obchodování vrátí klid,“ vysvětluje Jaroslav Brychta. Pokud s tradingem teprve začínáte, sestavení obchodních pravidel a plánu vyžaduje určitý čas, znalosti a trpělivost. Abyste obchodní metodu zvolili opravdu pečlivě, obraťte se na zkušené a prověřené konzultanty, kteří vám s tím mohou pomoci. Jejich pomoc oceníte i v případě mimořádných událostí. „Je občas těžké pochopit smysl všech zpráv a správně je vyhodnotit – zejména s ohledem na to, jaký budou mít dopad na váš byznys. V případě krize chodí denně i desítky aktualit, takže není nic těžkého propadnout obavám a nejistotě. V takovém momentě se mohou zhroutit i dlouhodobě sestavené plány, zatímco vám na monitoru vyskakuje jedna zpráva za druhou. Dejte si však pozor, abyste pod tíhou emocí nepřeskakovali z jedné strategie na druhou – vysněné konzistence tímto postupem nikdy nedosáhnete,“ radí Jaroslav Brychta z XTB. http://www.quenya-technologie.cz/
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.