Jak natřít starou skříň?

Datum: 30.08.2016

Použít vnitřní barvy na dřevo je elegantní způsob, jak vdechnete své staré skříni nový vzhled. Přitom samotné natírání je celkem jednoduchá záležitost a stačí vám k tomu pouze několik nástrojů a kvalitní barva na dřevo. Využijte o víkendu smysluplně váš čas.

Než začnete skříň natírat, samozřejmě ji vystěhujte a přeneste na místo, kde bude snadno dostupná ze všech stran. Okolní pracovní plochu vyložte starými papíry nebo hadry a otevřete okna pro dobrou cirkulaci vzduchu. Pokud chcete vypadat profi, vezměte si roušku a rukavice.

V další části zbavte vaši skříň všech kovových součástí, které má. Kličky, kování a další věci čímž zajistíte, že nebudou od barvy.

Dále se zaměříme na všechna otlučená či protlačená místa, která zaplňte speciální pastou na dřevo. Výsledkem by měl být rovný povrch, který se případně dá přebrousit smirkovým papírem. Tam kde je pasty moc, ji zeškrábněte nožem a nechte schnout.

Následuje broušení smirkovým papírem nebo bruskou, abyste ze skříně odstranili starý lak nebo barvu. Po obroušení do roviny otřete dřevěný povrch jemným hadříkem, aby byl povrch bez nečistot a hladký.

Pro dosažení dlouhotrvajícího profesionálního vzhledu použijte nějakou podkladovou barvu na dřevo. Využijte štětec nebo váleček dle členitosti povrchu skříně. Podkladový nátěr zajistí, že bude finální barva na dřevo dobře držet a bude opravdu hladká.

Pouze v případě, že chcete dosáhnout vzhledu alá Provance, podklad nepoužívejte. Jestliže ji použijete, namáhaná místa natřete raději silnější vrstvou. Po oschnutí opět lehce osmirkujte a otřete hadříkem.

A konečně se dostáváme k natírání finální vrstvy. Na výběr máte z různých typů laků nebo např. přírodní voskové oleje Osmo, které nechávají povrch dřeva dýchat. V každém případě naneste jednu vrstvu a případně pro doladění i druhou.

Po zaschnutí nastěhujte zpět obsah skříně a máte na pár let hotovo.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.