První fáze projektu Berounská brána je dokončená

Datum: 04.06.2020
Praha 4. června 2020 (PROTEXT) - První fáze přeměny pětihektarového areálu bývalého vojenského újezdu nedaleko centra Berouna na rezidenční zónu dle návrhu ateliéru Ian Bryan Architects (IBA) je hotová. Neokázalý černobílý design staveb, výrazově inspirovaný geologickou...
Praha 4. června 2020 (PROTEXT) - První fáze přeměny pětihektarového areálu bývalého vojenského újezdu nedaleko centra Berouna na rezidenční zónu dle návrhu ateliéru Ian Bryan Architects (IBA) je hotová.
Neokázalý černobílý design staveb, výrazově inspirovaný geologickou strukturou hornin v okolí Berouna, je takto prostý záměrně a odklání se od ohraného trendu přehnaně výrazných fasád moderních bytových domů. Ceny realit v okolí hlavního města jsou obecně nižší než v Praze a protože se návrh obešel bez překombinovaných detailů, stavební práce se tím zbytečně neprodražovaly. Podařilo se tedy vybudovat kvalitní architekturu s vysokým standardem za přijatelnou cenu. Nová obytná čtvrť nakonec nabídne celkem 24.100 m2 rozmanitého bydlení. Celkem zde vyroste deset bytových staveb rozmístěných podél hranice pozemku, které tak vytvoří uzavřenější a soukromější středovou zónu pro terasové a řadové rodinné domy. Tým architektů z IBA připravil pro developera Crestyl urbanistické řešení areálu, zastřešil příslušná povolení a připravil dokumentaci pro výběr budoucího dodavatele stavebních prací, které začaly v létě 2017 a skončit mají letos v létě.
Autor fotografií: Aleš Jungmann
IBA je dlouhodobě etablovaná pražská architektonická a designová kancelář, založená roku 1997 britským architektem Ianem Bryanem. Ateliér poskytuje široké portfolio služeb od architektonického návrhu, přes vyřízení potřebných povolení až po implementaci designu. Ateliér pod vedením ředitele Iana Bryana a design directora Eduarda Trembuľaka tvoří tým architektů a designerů s rozsáhlými zkušenostmi s různorodými projekty na českém i mezinárodním poli. Jádro týmu spolupracuje již přes dvacet let a opírá se dlouholetou praxi podpořenou mladými talenty. Hlavním polem působnosti ateliéru je Česká republika, spolupracuje však s celou řadou mezinárodních partnerů a má také asociační dohodu s architektonickou sítí HOK s celosvětovou působností.
Kontakt: Ian Bryan Architects s.r.o., E: iba@ibarch.cz, W: www.ibarch.cz
ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.