PORR získává další zakázku na železniční stavbu v Polsku. Objem zakázky: přibližně 43 mil. eur

Datum: 23.10.2017
Vídeň/Varšava 23. října (PROTEXT) - Společnosti PORR S.A. a PKP PLK S.A. dnes podepsaly smlouvu o modernizaci železniční trati v Horním Slezsku v Polsku. PORR, která bude tento projekt realizovat sama, je pověřena projektováním a realizací stavebních prací na úseku Toszek Północ...
Vídeň/Varšava 23. října (PROTEXT) - Společnosti PORR S.A. a PKP PLK S.A. dnes podepsaly smlouvu o modernizaci železniční trati v Horním Slezsku v Polsku. PORR, která bude tento projekt realizovat sama, je pověřena projektováním a realizací stavebních prací na úseku Toszek Północ - Rudziniec Gliwicki - Stare Koźle. Revitalizace 44 km dlouhého úseku slibuje kratší doby jízdy a větší kapacitu trati. Projekt má být dokončen již v roce 2019. Objem této zakázky je přibližně 43 mil. eur (182 mil. PLN). Plánovaná modernizace trati mezi Toszek Północ - Rudziniec Gliwicki - Stare Koźle přispívá jednak ke zvýšení komfortu všech cestujících, na druhé straně umožní značné zvýšení maximální povolené rychlosti nákladních vlaků v jednotlivých úsecích - mezi stanicemi Toszek Północ a Rudziniec Gliwicki z 60 na 90 km/h a mezi stanicemi Gliwicki a Kędzierzyn Koźle z 50 na 80 km/h. Po zakázce na železniční trať E30 mezi Kedzierzyn Kozle a Opole Zachodnie se jedná již o druhou smlouvu na modernizaci polské železniční trati během pouhých několika týdnů. Oba projekty leží v těsné blízkosti a tvoří součást 80 km dlouhého úseku Toszek - Kedzierzyn - Opole s celkovým objemem zakázky přibližně 140 mil. eur (necelých 600 mil. PLN) "Z této blízkosti vyplývá několik výhod. Profitujeme z personálního a strojního potenciálu, který se už zde nachází, a zároveň máme nízké dopravní náklady. To je opět v naprostém souladu s naší celkovou strategií, abychom při realizaci svých zakázkách maximálně využívali synergických efektů," hodnotí CEO PORR, Karl-Heinz Strauss, další úspěch svého polského týmu na železniční stavby. Stavební práce na železniční trati Toszek Północ - Rudziniec Gliwicki - Stare Koźle potrvají zhruba dva roky. PORR odpovídá za obnovu 44 km železniční trati včetně elektrických trakčních vedení a za výměnu 32 výhybek. V rámci tohoto projektu PORR navíc provede sanaci 51 inženýrských staveb - celkem 17 viaduktů, 5 mostů, 1 podjezdu a 28 propustí. Kromě toho je naplánovaná přestavba 9 železničních a silničních přejezdů a přechodů, 10 stavědel a modernizací mají projít také řídicí a bezpečnostní zařízení. Přehled základních dat Název projektu Práce na železničních tratích č. 153, 199, 681, 682 a 872 - úsek Toszek Północ - Rudziniec Gliwicki - Stare Koźle Lhůta pro dokončení projektu 25 měsíců od podepsání smlouvy Typ projektu Projektování a výstavba Objem zakázky 181,775 mil. PLN netto (cca 43 mil. eur) Pro další informace, prosím, kontaktujte: Sandra C. Bauer Vedení PR | mluvčí koncernu PORR AG T.: +43 50 626-3338 M.: +43 664 626-3338 e-mail: comms@porr-group.com Jiří Římánek E-mail: rimanek.jiri@gmail.com Tel.: +420 777 124 879
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.