Aero Vodochody dodá letadla do Portugalska a do Ameriky

Datum: 18.07.2018
Londýn/Praha 18. července 2018 (PROTEXT) - Výrobce letecké techniky Aero Vodochody dnes na aerosalonu ve Farnborough u Londýna podepsal se dvěma novými zahraničními zákazníky smlouvy o dodávce 22 nových letounů L-39NG a L-39CW. Deset letounů si koupí portugalská společnost SkyTech,...
Londýn/Praha 18. července 2018 (PROTEXT) - Výrobce letecké techniky Aero Vodochody dnes na aerosalonu ve Farnborough u Londýna podepsal se dvěma novými zahraničními zákazníky smlouvy o dodávce 22 nových letounů L-39NG a L-39CW. Deset letounů si koupí portugalská společnost SkyTech, která je předním poskytovatelem vojenských leteckých služeb, 12 letounů pak společnost RSW Aviation, jeden z největších poskytovatelů vojenského výcviku v USA i armádám po celém světě, uvedl v tiskové zprávě mluvčí Aero Vodochody Tobiáš Tvrdík. Společnost SkyTech si zároveň zajistila opci na dalších šest strojů L-39NG, zatímco RSW Aviation si objednal i modernizaci šesti současných letounů L-39 na verzi L-39CW. SkyTech zpřístupní letku L-39NG jakémukoli zákazníkovi, ať už za účelem výcvikových letových hodin, nebo ve formě pronájmu. Objednávka zahrnuje dodávku nejmodernějších simulátorů a zařízení pro efektivní výcvik a učební proces. Společnost RSW ve své výcvikové akademii v USA zpřístupní flotilu letounů L-39NG a L-39CW různým zákazníkům, kterým zajistí školení od samého začátku až na úroveň povolení pro operace. Spolupráce s oběma firmami je klíčovým prvkem globální strategie společnosti Aero v oblasti spolupráce s dalšími vybranými partnery. Tato strategie podle firmy nabízí jedinečnou dostupnost proudového výcviku jakémukoliv letectvu na světě. Letoun L-39NG vychází z původní aerodynamické koncepce L-39, ale je vybaven novou pohonnou jednotkou a moderními přístroji. Proti původní L-39 bude L-39NG lehčí, řada dílů bude například vyrobena z kompozitních materiálů. Nový motor má navíc o polovinu nižší spotřebu než motor používaný v L-39. Zvýší se také bezpečnost letadla, například díky novému a odolnějšímu zasklení kabiny nebo instalací nového vystřelovacího sedadla. Firma chce vyrábět zhruba 16 letadel ročně, první sériový kus by měl být hotov v březnu 2020. Plná výroba by měla začít v roce 2022 a vyrábět se bude na jedné výrobní lince v jednosměnném provozu. Aero je největším výrobcem letecké techniky v České republice. Zabývá se vývojem, výrobou, prodejem a servisem vojenské i civilní letecké techniky. Kromě vlastních letadel se podílí například na vývoji a výrobě křídla malých dopravních letounů typu CSeries Bombardier a vývoji a výrobě komponent pro vojenský dopravní letoun KC-390 Embraer. Dodává také kokpity pro vrtulníky UH-60M Black Hawk.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.