Český autoprůmysl i nadále motorem tuzemské ekonomiky - videopřenos

Datum: 18.06.2018
Praha 18. června 2018 (PROTEXT) - Rok 2017 byl rekordním rokem v celé historii výroby motorových vozidel v České republice a totéž platí pro celý český autoprůmysl včetně subdodavatelského sektoru. Dokládají to čísla, která Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP)...
Praha 18. června 2018 (PROTEXT) - Rok 2017 byl rekordním rokem v celé historii výroby motorových vozidel v České republice a totéž platí pro celý český autoprůmysl včetně subdodavatelského sektoru. Dokládají to čísla, která Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) zveřejní 20. června v Praze na výroční tiskové konferenci. Tyto velmi příznivé výsledky automobilového průmyslu jsou ovlivněny pozitivním vývojem evropské i světové ekonomiky a rostoucí spotřebitelskou poptávkou po vozidlech v ČR i v Evropě. Autoprůmysl byl v roce 2017, vzhledem ke své váze v české ekonomice, podstatnou součástí jejího dynamického růstu, který podle očekávání analytiků dosáhl přibližně 4,5 %. Rok 2017 však byl zároveň zřejmě vrcholem současného ekonomického cyklu. Prezident Sdružení automobilového průmyslu Bohdan Wojnar k tomu uvedl: "Lze očekávat, že v letošním roce tempo růstu české ekonomiky zhruba o jeden procentní bod oslabí a zpomalení čekáme i v Evropě a na dalších trzích. V České republice bude mezi významné faktory působící tlak na pokles tempa růstu v roce 2018 patřit zejména napětí na trhu práce, kde česká ekonomika naráží na hranici svých produkčních možností a zmiňované nabídkové omezení trhu práce se významně dotkne i řady firem automobilového průmyslu. Očekáváme proto, že dynamika českého autoprůmyslu bude sice i letos vysoká, avšak růstu výroby motorových vozidel o více než 5 %, jako v roce 2017, se již letos nedočkáme." Na tiskové konferenci v hotelu Occidental vystoupí 20. června v 10:00 kromě prezidenta AutoSAP Bohdana Wojnara také viceprezident Miroslav Dvořák a výkonný ředitel AutoSAP Zdeněk Petzl. AutoSAP zároveň vyhlásí výsledky soutěže Podnik roku 2017 v českém automobilovém průmyslu, a to ve dvou kategoriích, do 250 zaměstnanců a nad 250 zaměstnanců. ČTK zajišťuje z výroční tiskové konference AutoSAP videopřenos, který můžete sledovat na portále www.ceskenoviny.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.