Turecká inflace pokračuje v růstu. V dubnu zrychlila téměř na 70 procent

03.05.2024 15:30 Meziroční růst spotřebitelských cen v Turecku v dubnu zrychlil na 69,80 procenta z 68,5 procenta v předchozím měsíci. Oznámil to v pátek turecký statistický úřad. Míra inflace tak vzrostla šestý měsíc za sebou. Prudký růst cen je považován za jednu z hlavních příčin porážky vládní Strany spravedlnosti a rozvoje v březnových komunálních volbách, uvedla agentura AFP. Analytici čekali, že inflace v dubnu přesáhne sedmdesát procent.

Památník supervelmoci. USA v Panamě změnily hřbitov v tepnu globalizace

03.05.2024 15:30 Svět letos v úleku sledoval, že Panamskému průplavu schází voda, a lodě jím tudíž nemohou proplouvat tak jako dříve. Z dlouhodobého pohledu je ale úspěchem samotný fakt, že tepna spojující Atlantik a Pacifik vůbec vznikla. Od klíčového data uplyne v sobotu 220 let. Panamský průplav totiž začal pod rukama Francouzů pořádným fiaskem. Ani geniální skladatel nemá jistotu, že dá podruhé

Nezaměstnanost v Evropské unii v březnu klesla. Nejnižší byla v Česku a Polsku

03.05.2024 15:30 Míra nezaměstnanosti v Evropské unii v březnu klesla na šest procent z 6,1 procenta v předchozím měsíci. Nejnižší byla v České republice a Polsku, kde činila shodně 2,9 procenta. Ve své zprávě to v pátek uvedl statistický úřad Eurostat. Ten používá odlišnou metodiku než Úřad práce, podle něhož byla březnová nezaměstnanost v Česku vyšší. V Česku míra nezaměstnanosti podle údajů Eurostatu v březnu vzrostla

České instituce byly cílem kyberútoků skupiny spojované s ruskou GRU

03.05.2024 15:30 Některé české instituce byly od loňského roku cílem útoků zneužívajících do té doby neznámou zranitelnost aplikace Microsoft Outlook. Způsob a jejich zaměření odpovídaly profilu aktivit skupiny APT28, která je spojována s ruskou vojenskou tajnou službou GRU. V prohlášení na svém webu to v pátek uvedlo ministerstvo zahraničí na základě informací zpravodajských služeb. Ministr Jan Lipavský ve vyjádření, které poskytl mluvčí

Do hor! Kde nakopnout tělo i mysl na dva měsíce dopředu

03.05.2024 15:30 Říká se, že dobrodružství samo nepřijde. Tak sbalte batoh nebo klidně kufr a vyrazte mu naproti. Vyzněná základna? Těsně pod vrcholem Pradědu, v krajině s nejčistším vzduchem v Evropě, s luxusem hotelu, kde přesně vědí, jak se o vás postarat, a s bonusem navíc: nejlepšími výhledy i přibývajícími červenými krvinkami. Do navigace stačí zadat: Hotel Petrovy kameny. Jeseníky jsou zapomenutý kraj i oblíbená turistická destinace.

Z milionů na miliardu a půl. Jak si firma z Vysočiny vydláždila cestu k úspěchu

03.05.2024 15:30 Petr Diviš a Pavel Ouroda vsadili před čtvrt stoletím na beton. A dřina tvrdá jako materiál, se kterým pracují, se jim dnes bohatě vrací.

Kovosvit podal návrh na moratorium. Dluží 200 zaměstnancům březnové mzdy

03.05.2024 15:30 Společnost Kovosvit MAS Machine Tools ze Sezimova Ústí na Táborsku požádala soud o vyhlášení moratoria. Během něj by firma, která je od poloviny dubna v insolvenci, chtěla připravit reorganizační plán. Pokud soud moratorium uzná, bude platit tři měsíce. Vyplývá to z pátečních informací v insolvenčním rejstříku. Společnost přiznává závazky za více než miliardu korun. Kovosvit přibližně dvěma stovkám zaměstnanců

Miliardová jízda Pale Fire Capital. Barta představil dvě nové obří investice

03.05.2024 15:30 Investiční skupina Pale Fire Capital vsadila miliardy korun na akcie dvou podhodnocených společností. Co dalšího prozradil její partner a zkušený investor Jan Barta?

Společnosti Apple klesl čistý zisk. Tržby z prodeje iPhonů se snížily o 10,5 procenta

03.05.2024 10:50 Čistý zisk americké technologické společnosti Apple ve fiskálním druhém čtvrtletí klesl o více než dvě procenta na 23,6 miliardy dolarů . Tržby se snížily o čtyři procenta, avšak z prodeje iPhonů o deset a půl procenta. Tržby se za tři měsíce do konce března snížily o čtyři procenta na 90,8 miliardy dolarů a byly nižší již páté čtvrtletí za sebou.

Komerční bance klesl čtvrtletní zisk pod tři miliardy. Objem úvěrů meziročně vzrostl

03.05.2024 10:50 Komerční bance klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 procenta na 2,8 miliardy korun. Provozní zisk stoupl o 1,7 procenta na čtyři miliardy korun. Celkový objem úvěrů i vkladů meziročně vzrostl. Banka, jejímž většinovým vlastníkem je francouzská Société Générale, v pátek neauditované konsolidované výsledky zveřejnila na svém webu. „Finanční výsledky za první čtvrtletí ukazují zlepšení na úrovni provozního

Sony Pictures a fond Apollo chtějí převzít Paramount Global. Nabízí 26 miliard dolarů

03.05.2024 10:50 Mediální společnost Sony Pictures a investiční fond Apollo Global Management projevily zájem o převzetí mediální skupiny Paramount Global za šestadvacet miliard dolarů . S odkazem na informované zdroje to ve čtvrtek uvedl americký list The New York Times a další média. V případě převzetí by se společnost Sony Pictures stala většinovým majitelem skupiny Paramount Global,

Končím, slyšíte, končím! Proč mezi zaměstnanci stále více letí loud quitting?

03.05.2024 10:50 Hlasitě prásknout dveřmi a srdce si vylít na sociální síť. Fenomén „loud quitting“ pálí mosty za bývalými zaměstnanci.

ICOK Startup Academy má vítěze. Pozemkov.cz teď zabojuje o cestu do Silicon Valley

03.05.2024 10:50 Už žádné zdlouhavé prohledávání map a katastrálních úřadů. Tým Pozemkov.cz tvořený zejména studenty z Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci přichází s aplikací, která automaticky analyzuje informace o libovolném pozemku a najde pro vás ten nejvhodnější třeba pro stavbu nemovitostí. Studenti teď ukázali, že mají nejen talent, ale taky byznysového ducha. Uspěli před investory zastupující přední české fondy a v konkurenci osmi startupů

Méně je více. Po posedech se bývalý šéf Zootu pouští do skládacích domů

03.05.2024 10:50 Dům, který si postavíte sami jako lego. Bývalý šéf Zootu Ladislav Trpák se svou firmou Bayaya naskakuje na trend skládacích domů.

Budoucnost evropské oceli v ohrožení. Vyplatí se Křetínského sázka?

03.05.2024 10:50 Ocelářství u nás i v Evropě má dlouholetou tradici, ale drtí ho nejen ceny energií. Jakou roli sehraje akvizice ze stáje druhého nejbohatšího Čecha?

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.